StyleRoom

Intervju med Marit fra Som Mine Dager Er

Hjem > Medlemmer > StyleRoom > Innredningsdagbok > Intervju... www.styleroom.se www.styleroom.co.uk www.stylerooms.com.au www.styleroom.de www.stylerooms.com www.stylerooms.dk www.styleroom.fi www.styleroom.no  
Interiørtrender 2010
Intervju med Veronicas Hus
StyleRoom

StyleRooms innredningsdagbokLes mer om StyleRoom
StyleRoom har skrevet 4 innlegg i innredningsdagboken sin


facebook  pusha  del.icio.us  digg it  google  stumble it 

Intervju med Marit fra Som Mine Dager Er

2010-02-03
Antall besøk: 8585Navn: Marit Strige

Blogg: http://somminedagerer.blogspot.com

Bor: I en enebolig i en forstad utenfor Trondheim. Huset har en sokkel med en egen leilighet, hvor min datter bor. Midtpartiet består av stue og kjøkken, bad og soverom, samt ytterligere et bad og 3 soverom på loftet. Et frimerke av en plen har vi også på utsiden av huset, hvor vi har innredet oss best mulig med tanke på å utnytte sommeren maksimalt.

Interesser: Interiør, fotografering, reiser, mat og vin. Og ikke minst er familien og venner viktig.

Jobb: Jeg har akkurat bevilget meg noen måneder fri fra jobb, slik at dagene går med til å slappe av og kunne få tid til å sysle med alle mine prosjekter.

Når begynte du å blogge?
Jeg begynte i mars 2008.

Hva handler bloggen din om?
Tittelen ”Som mine dager er” sier vel det meste, så det blir litt om hva som rører seg i mitt liv med hovedvekt på interiør. Jeg deler gjerne hverdagsepisoder, oppskrifter og små tips også.

Hva blir du inspirert av?
Åh, det er mye! Jeg leser veldig mange interiørblader og ser innredningsprogram på TV. Jeg kan også sitte og se på en tilfeldig film, og plutselig bli mer oppmerksom på interiørdetaljer i bakgrunnen enn handlingen i filmen.

Hvordan vil du beskrive din innredningsstil?
Hm, den er vel litt sammensatt. Jeg har elementer av shabby chic, som handler om å glemme det splitter nye og perfekte til fordel for et interiør med sjel og sjarm. Men jeg liker også den lyse og hvite skandinaviske stilen. Jeg er nemlig helt avhengig av å ha det lyst og lett rundt meg. Mørke møbler finner du ikke hjemme hos oss.

Wabi sabi (som er et japansk og betyr indre skjønnhet) er også en trend på full fart inn. Det er slutt på at alt skal være perfekt, sjarmen ligger i det slitte, det ufullkomne. Ikke rart det er populært med loppemarkeder og antikvitetsbutikker.

For meg er det viktig med gjenbruk, og jeg blander gjerne gammelt og nytt. Det gir en særegen og personlig stil.

Hva er ditt siste kjøp til hjemmet?
Nå må jeg tenke meg om - jeg har jo vært så heldig å arve mye fint de seneste årene. Men i fjor kjøpte vi oss et salongbord fra Rivièra Maison som kostet skjorta, men vi angrer ikke et sekund. For vår del er det tidløst.

Hva er du mest glad i/fornøyd med i hjemmet ditt?
Det er definitivt sittegruppen i den ene enden av stua som består av en hvit daybed med et gammelt bord til.

Kan du fortelle om ett av dine oppussingsprosjekter du er mest fornøyd med?
Det er de jeg nevnte over. Bordet sto opprinnelig bortstuet i en kjeller med maling som skallet av i store flak. Min mann og jeg gikk løs på det sammen, og fikk pusset det helt ned. Så malte jeg de lange pene bena hvite, mens jeg lot bordplaten få beholde sin opprinnelige trefarge. Bordplaten har både sprekker og hakk i seg, men jeg elsker hver lyte i det.

Daybed’n var vi så heldige å arve etter min manns farmor. Den sto stuet vekk på et mørkt loft og fikk et nytt liv i stua vår. Jeg malte den i ett strøk med hvitt og fikk pyntet den opp med en skrift jeg fant på selv.

Har du noen oppussingsplaner i nærmeste framtid?
Javisst. Jeg har et gammelt bord med noen tilhørende stoler som trenger en ny farge. De står i garasjen og er skrikende oransje i skrivende stund.

Har du noen råd til andre som vil sette i gang med egne oppussingsprosjekter?
Uansett om det er vegger, gulv eller møbler som skal fornyes, så er det viktig å snakke med fagfolk på forhånd om hvordan du skal gå fram. Da blir sluttresultatet alltid vellykket. Så kast deg ut i det, og ikke vær redd for å prøve.

Hvilke råd vil du gi leserne for å få det fint hjemme?
Forandring fryder! Finn bilder i blader eller på nett som appellerer til deg. Med disse som utgangspunkt kan du fornye huset ditt, gjerne med enkle knep. Av og til er det ikke en ny sofa som skal til, men et pent (senge)teppe i din farvorittfarge man kan legge over. Kanskje er det bare èn vegg som trenger et strøk maling eller en frisk tapet, og hele rommet føles nytt. Se mulighetene.

Har du noen favorittbutikker?
Her i byen er det Cornelia’s Hus jeg alltid trekkes mot. De har et bredt utvalg av varer som jeg liker. Likeså den utrolig sjarmerende gave- og blomsterbutikken på Byhaven Blomster.

Hva slags interiørmagasiner leser du?
Norske favoritter er ”Vakre Hjem og Interiør” og ”Bolig Pluss”. Mange flotte ideer å hente her. Dansk favoritt er ”Jeanne d’Arc Living” og svenskene har ”Drömhem & Trädgård” og ”Lantliv”.

Har du noen favoritt interiør/oppussingsprogram på tv?
Svenskene har laget en serie som heter ”Äntligen Hemma” og den er min favoritt. De tar for seg alle stiler og de innreder både ute og inne. Utrolig mange tips å plukke med seg fra disse programmene. ”Sommar med Ernst” likte jeg også veldig godt da det rullet over TV-skjermene i fjor sommer.

Syns du nordmenn er dyktige på innredning?
Ja, det er veldig mange flinke og kreative mennesker rundt om i de norske hjem. Andre trenger en dytt for å komme i gang. De føler at de ikke helt vet hva som er stilen deres eller hvordan de ønsker å ha det hjemme. Da kan de komme hit til Styleroom og finne masse inspirasjon og eventuelt spørre seg fram.emneord: interiørblogg, blogg, shabby chic, interiør, oppussing, hvit stil
facebook  pusha  del.icio.us  digg it  google  stumble it 

Du må være innlogget for å kommentere. Registrer deg eller logg inn.
Sigrid

Sigrid, 2010-02-04

Liker stilen din veldig godt!


Siste kommentarer
2012-09-04 nydelig :) :)!!
2011-02-05 Jeg tror jeg haddde ma...
2010-03-05 Så fint rommet ble!
2010-03-04 Fin bruk av farger på ...
2010-03-03 Enig, veldig bra gjenn...
Siste dagboksinnlegg
2013-08-01 Helt ny her
2011-02-05 Ting står helt stille..
2010-02-17 To paint or not to paint
2010-02-15 Gammelt fat blir fint ...
2010-02-14 Oslo here I come
StyleRooms blogg
Intervju med Veronicas Hus
Intervju med Veroni...
Navn: Veronica Ervik Blogg: http://veronicashus.blogspo...
Intervju med Marit fra Som Mine Dager Er
Intervju med Marit ...
Navn: Marit Strige Blogg: http://somminedagerer.blogspo...
StyleRoom
Interiørtrender 2010
Hvitt har lenge vært en dominerende interiørtrend og kommer no...
Besøk bloggen